arrow_drop_up arrow_drop_down
alles over het bereiden van verschillende type vlees

Cooking Academy.nl

Culinaire online cursussen voor koks en hobby kokers die veel behoefte hebben aan nieuwe skills!

Over Cooking Academy

Cooking Academy is een online kook- en wijnacademie.


Opgericht door TV-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij.

Hij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die nog beter wil leren koken.

Daarnaast heeft Cooking Academy.nl ook een online community van medecursisten en docenten. Fijn om ideeën uit te wisselen.


Een passende cursus voor de beste skills


Bij de Cooking Academy zijn veel leuke en interessante cursussen te vinden voor het verbeteren van jouw kookkunsten. Er is bij koks en hobby kokers veel behoefte aan nieuwe skills. In deze online cursussen leer je alle tips & tricks. Er zijn cursussen zoals de brood, groente, pasta, sous vide, vlees en sushi cursus. Pizza, frituren vis en vele mogelijkheden die je met aardappelen en rijst kunt maken. En er is zelfs een Italiaanse wijncursus.


Overzicht culinaire online cursussen.

Eten maken nieuwe skills en tools

Heel verassend wat je kan maken!

Wil je graag je culinaire kennis uitbreiden ? Dan zijn er bij de Cooking Academy leuke online trainingen te vinden waar je je hele leven profijt van kunt hebben. Heel verassend hoe jezelf ook hoogstandjes kunt maken.  

Met vele video's  waarin zowel theorie als praktijk wordt behandeld en dit door ervaren gespecialiseerde chefs inclusief en online community!

Brood cursus

behoefte aan nieuwe brood skills


Er is bij koks en hobby-bakkers veel behoefte aan nieuwe brood skills. In deze online broodcursus leer je alle tips & tricks van dé broodbakker van Nederland, Edwin Klaasen.

Groenten cursus

Er is bij (hobby)koks veel behoefte aan nieuwe groentenskills. Groenten kunnen op zó veel manier worden bereid. In deze online groenten cursus leer je alles over het bereiden van groenten.


Je leert over processen als garing, fermentatie, Maillard - reactie en thermodynamica begrijpen en beheersen, waardoor je je groenten beter, smakelijker en efficiënter gaat bereiden.

Pasta cursus

verse past zelf gemaakt


Wil jij betere pasta en ook méér soorten verse pasta kunnen maken? Na deze online cursus kun je zelf echt goed verse Italiaanse pasta en gnocchi maken. Daarnaast leer je alles over het koken en serveren van de zelfgemaakte pasta.

Vlees cursus

alles over het bereiden van verschillende type vlees


In deze online vlees cursus leer je alles over het bereiden van verschillende type vlees. Wat is nou de beste manier om een biefstuk te bakken? Naast antwoord op die vraag krijg je antwoord op alle vragen die je hebt over het bereiden van vlees.

Sushi cursus

Je leert het sushiproces begrijpen en beheersen


In deze online sushi cursus leer je alles over het bereiden van sushi. Van het fileren, ontgraten en snijden van de vis tot bereiden en gebruiken van de sushirijst.

Pizza cursus

Zelf echte pizza maken


Wil je pizza’s bakken als een Italiaanse pizzaiolo? Wil je een constante en hoge kwaliteit? Dan zit je bij de Cooking Academy goed. In deze online cursus gaat dé pizzabakker van Nederland, Simon Giaccotto, jou stap voor stap uitleggen wat daar voor nodig is.

Cursus frituren 

gefrituurde culinaire hoogstandjes kan maken.


Deze prachtige bereidingswijze heeft in Nederland onterecht een slechte naam. Het komt waarschijnlijk door onze zeer matige frituurkwaliteiten en het voedsel dat doorgaans gefrituurd wordt. In deze online cursus frituren gaat de Cooking Academy je laten zien hoe je gefrituurde culinaire hoogstandjes kan maken.

Vis cursus

technieken zoals bouillon maken, wokken, marineren en grillen.


Eerst leer je hoe je vis kunt fileren en schoonmaken. Daarna gaan we diep in op technieken zoals bouillon maken, wokken, marineren en grillen. De Cooking Academy kijkt ook naar methodes om te paneren en frituren, voor vis met een krokant korstje. En ja, daar horen kroketten bij! Verder leer je vis pekelen, ceviche maken, sous vide koken, pocheren, stomen en nog veel meer.

Aardappels en rijst cursus

leuke variëteiten met aardappels en rijst


Aardappels en rijst hebben niet zo vaak de hoofdrol. Toch horen ze bij de meest gegeten producten van deze planeet. Graag leert de Cooking Academy je een aantal technieken waarmee je ze naar een hoger niveau kunt tillen.

Gevogelte cursus

technieken zoals bouillon maken, wokken, marineren en grillen


Gevogelte is erg smakelijk en vaak betaalbaar. In deze cursus vind je geen recepten zoals “gebakken kip met champignonsaus”. Wel leer je hier de basiskennis en technieken om de rest van je leven prachtige gerechten met gevogelte te maken.

Italiaanse wijn cursus

In deze wijncursus “Italiaanse wijn” behandelt hij de meest beroemde wijnstreken in Italië en hun wijnen.


Deze wijncursus word verzorgd door Vinoloog Robert Verweij, tevens Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. Robert wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je wat mee kunt. In deze wijncursus “Italiaanse wijn” behandelt hij de meest beroemde wijnstreken in Italië en hun wijnen.

We used cookies