arrow_drop_up arrow_drop_down

Touwtje springen met Smart Rope!

Het slimme springtouw dat je kunt verbinden aan je App.

Het slimme springtouw

Vroeger haalden we het ouderwetse springtouw uit de kast om lekker actief in beweging te zijn. Springtouwen is lekker om binnen te doen, maar ook zeker in de buitenlucht. Zo kunnen we in deze tijd ook lekker actief zijn om te gaan springtouwen en zo kun je in eigen omgeving mooi aan je conditie en uithoudingsvermogen werken! Springtouwen is een goede work-out en kan gewoon rondom huis. Ongeveer 10 minuten non-stop springtouwen staat gelijk aan 20 minuten hardlopen! Bovendien train je er verschillende spiergroepen mee, zoals je billen, benen en armen. Het is niet voor niets dat topsporters springtouwen vaak verwerken in hun training denk bijvoorbeeld aan boxers.

Belangrijk is om op een aantal dingen te letten om zo jezelf te beschermen. Denk hierbij voor al aan je enkels en knieën. De schokken die je voeten en knieën krijgen tijdens het touwtje springen, komen minder hard aan dan wanneer je hardloopt. Toch is het belangrijk om goede schoenen te dragen met voldoende vering in de zool. Bovendien springt het het prettigst als je ondergrond een beetje mee veert, wat het geval is bij een houten vloer en een gymzaalvloer. Wat ook belangrijk is, is een vlakke ondergrond om zwikken te voorkomen.

Bouw je work-out op
Net als bij alle andere sporten is het belangrijk om rustig te beginnen en langzaam op te bouwen. Begin bijvoorbeeld met een minuut springen en een halve minuut rust. Zo voorkom je overbelasting en onnodige spierpijn. Herhaal dat vijf keer en breid dat langzaam uit en je merkt na een periode dat je snel vooruit gaat. Verder is een goede warming-up en cooling-down van groot belang, rustig touwtje springen kan ook als warming-up. Stretch bij de cooling-down zeker je kuiten even en breng deze weer rustig op lengte, want zeker als je net begint met touwtje springen en je bent nog niet echt getraind kun je deze zeker gaan voelen door een goede cooling-down kun je dit verminderen of zelf voorkomen.

Zorg dat je je springtouw altijd bij de hand hebt, want je kunt 'm gebruiken waar je maar wil.

Heerlijk om je op een dag als deze in de tuin of in een park eens lekker uit te sloven. Leuk om te doen en nog goed voor je ook! Tegenwoordig zijn er ook springtouwen die je aan een app kunt verbinden. zoals de Smart Rope dit is een revolutionair springtouw Smartrope.nl levert slimme springtouwen welke gekoppeld zijn aan je Smartphone. Via de “SmartRope” App kun je vrienden uitdagen en worden je calorieën, aantal jumps en de tijd bijgehouden. Ook zijn intervaltrainingen mogelijk. Ouderwets leuk maar net even anders!!


Smart Rope, het slimme springtouw wat ervoor zorgt dat je fit blijft in de corona periode!

Tijdens de corona periode is het erg lastig om in beweging te blijven. Het smart rope springtouw kan zorgen voor verandering, dit springtouw is te gebruiken van jong tot oud. Het enige wat je nodig hebt is het springtouw zelf, een telefoon en de Smart Rope App. Dit springtouw houdt alles bij voor jou: de tijd, het aantal calorieën en de hoeveelheid sprongen die jij springt.


Voor dit springtouw is een handige app te downloaden waarmee jij jou vrienden kan uitdagen om meer te springen, sneller te springen of meer calorieën te verbranden. Ben jij het zat om de hele dag achter jou bureau te zitten? Of ben jij het zat om de hele dag niks te doen, dan is dit springtouw de perfecte oplossing. Als u de hele dag thuis moet werken aan uw bureau is het heerlijk om even een kwartiertje in de achtertuin te springen met de 'Smart Rope'. Bent u uw kinderen zat omdat ze de hele dag thuis aan uw lip hangen of aan het zeuren zijn dat zij zich vervelen?Geef hen de 'Smart Rope, zo houdt u uw kinderen actief en heeft u geen last meer van gezeur, zodat u rustig aan het werk kunt. Ook voor jongeren en studenten is dit een prachtig alternatief om in beweging te blijven tijdens deze corona periode. Studenten en middelbare scholieren zitten nu wegens corona alleen maar thuis, zij hebben vaak een drukke dag met veel online lessen. De 'Smart Rope' kan studenten en middelbare scholieren helpen om hun conditie op peil te houden in deze lastige tijd. Heb je eventjes pauze, ga heerlijk naar buiten met je Smart Rope en spring alle schoolstress er helemaal uit!


Aan dit springtouw is een app te koppelen via je Smart Phone. De app is te vinden voor Apple gebruikers in de App Store en in de  Play Store voor Android gebruikers, onder de naam 'Smart Rope'. De Smart Rope App is aan te sluiten op de Apple Health en Google Fitness. Deze app heeft verschillende functies zoals, Basic Count waarbij het aantal sprongen wordt bijgehouden, een interval training voor het opbouwen van conditie en geschiedenis waarin je je eigen vooruitgang kan bijhouden. Ook is in de Smart Rope App een leaderboard te vinden waarin alle rankings te vinden zijn van spelers wereldwijd. Er zijn verschillende leaderboards namelijk Dagelijks, wekelijks en algemene rankings. Maar ook zijn er zelf rankings aan te maken met vrienden via de functie 'competitie', hier voeg je challenges toe en kan je vrienden uitdagen!


Het slimme springtouw


We used cookies